Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

IBM sustine cea de-a 32-a editie „Bataliei creierelor“

26 Octombrie 2007



IBM si Asociatia pentru Masini de Calcul (ACM) au anuntat faza regionala a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) - Europa de Sud Est pentru calificarea la cea de-a 32-a editie. ACM International Collegiate Programming Contest - cea mai prestigioasa competitie de programare din lume, sponsorizata de IBM, va reuni in competitiile regionale din acest an peste 6.099 echipe universitare din 82 de tari de pe sase continente. Concursul ofera posibilitatea echipelor formate din cate trei studenti sa isi foloseasca abilitatile in programare, creativitatea si rezistenta psihica pentru a rezolva probleme din lumea reala, complexe, sub presiunea unui timp limita de cinci ore. Nouazeci de echipe talentate din Intreaga lume vor concura apoi in finala mondiala programata pentru 6-10 aprilie 2008 in Banff Springs, Alberta, Canada pentru premii si burse.


La aceasta editie a concursului ACM pentru Europa de Sud-Est participa 48 de echipe din 7 tari, dupa cum urmeaza: 5 echipe din Bulgaria, o echipa din Israel, 2 echipe din Republica Moldova, 2 echipe din Macedonia, 22 de echipe din Romania, 11 echipe din Ucraina, 5 echipe din Serbia.


Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Bucuresti au participat la toate fazele organizate pentru Regiunea Europa de Sud Est si au fost prezente si la „Marea Finala” In 1995 la Nashville USA ; 1996 Philadelphia USA ; 1997 - San Jose, USA ; 1998 – Atlanta, USA ; 1999 – Eindhoven, Olanda, 2000- Orlando, USA ; 2001 – Vancouver, 2002 – Hawaii, USA ; 2003 Praga, Cehia ; 2004 – Shanghai, China; 2006 – San Antonio ; USA 2007-Tokyo, Japonia.


Echipele din Romania, de fiecare data, au fost situate in prima parte a clasamentului. De mentionat ca la Eindhoven, Universitatea Bucuresti a obtinut locul 4 iar la Shanghai, Universitatea Politehnica din Bucuresti a obtinut medalie de bronz la concursul ACM si locul 5 la concursul de programare paralela, situandu-se Inaintea unor universitati cu traditie precum: MIT, Caltech, Duke etc.
„Generatia viitoare de lideri in domeniul IT va avea nevoie de o baza solida de cunostinte atat in tehnologie cat si privind mediul de afaceri pentru a genera schimbari pozitive in societate. Acesta este motivul pentru care IBM este pasionat de colaborarea cu universitatile. Noi intelegem cat de important este sa ajutam studentii sa isi dezvolte aceste abilitati pentru a avea succes In etapele urmatoare. Concursul ACM International Collegiate Programming Contest Inglobeaza toate aceste idealuri. Sponsorizarea acestei competitii de catre IBM reprezinta doar unul dintre numeroasele programe universitare ale companiei axate pe abilitati open standard“, a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite